PSK sa bude prezentovať na veľtrhu ITF SLOVAKIATOUR 2011

19.01.2011 Prešov

Prešov 19. januára (TASR) – Krátky film 7 divov Prešovského kraja a fotografickú publikáciu Vitajte v Prešovskom kraji, ktoré pripravil v minulom roku v rámci medzinárodného projektu Prešovský samosprávny kraj (PSK), ...
Ten sa bude konať od 20. do 23. januára v bratislavskej Inchebe a možnosti cestovného ruchu tu bude prezentovať vo svojom stánku aj PSK.
„Chceme ukázať, že náš kraj je plný jedinečností, ktoré sa skutočne vyplatí navštíviť. Veríme, že aj táto výstava bude jedným z impulzov, ktoré podporia chuť ľudí spoznávať náš región, \" uviedol vedúci oddelenia cestovného ruchu PSK Martin Janoško. Doplnil, že v tomto roku v stánku privítajú aj zástupcov partnerského Libereckého kraja.
Okrem toho sa tu budú môcť záujemcovia zoznámiť aj s činnosťou ďalších subjektov, ktoré sa na území kraja venujú turizmu. Svoje aktivity predstavia napríklad Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry, Štátne lesy TANAPu, Kúpele Vyšné Ružbachy, zastúpenie budú mať aj mestá.
Prezentácia nových propagačných materiálov o regióne sa začne 21. januára o 13. hodine. Jedným z nich je 15-minútový film o siedmich divoch kraja, o ktorých rozhodovali obyvatelia prostredníctvom ankety. V záberoch sa objavia historické centrá miest Bardejov a Levoča, drevené kostolíky, oltár majstra Pavla z Levoče, Tatranský národný park, Pieninský národný park a hrad Ľubovňa. Okrem toho tu predstavia aj 100-stranovú publikáciu s vyše 160 fotografiami Prešovského kraja, ale i Malopoľského vojvodstva.
\"Obe slávnostne odprezentuje herec Marco Igonda, ktorý stvárnil hlavnú úlohu tajomného mnícha vo filme Lietajúci Cyprián. Na 14. hodinu sme zabezpečili aj prezentáciu filmu a knihy Lietajúci Cyprián, pri ktorej nebude chýbať autogramiáda. Tento príbeh je totiž priamo spätý s Pieninami a Prešovským krajom, \" priblížil Janoško.
Doplnil, že pre návštevníkov pripravili aj niekoľko sprievodných akcií. V sobotu sa v stánku PSK predstaví folklórna skupina Alexanderčíkovci a uskutoční sa aj ochutnávka tradičných jedál.
 

Vyberte región

mark